däck

Byt däck och kör säkert i Tyresö

Byt däck och kör säkert i Tyresö

Föreställ dig att du är ute och kör på en liten landsväg. På ena sidan om vägen reser sig en vacker barrskog. Mittemot finns en åker. Det är halt på vägarna och snön ligger tungt över barrträden. Om något skulle bli fel med bilen skulle det vara svårt att få hjälp. Därför är du tacksam att du just bytt till vinterdäck. 

Att byta däck är kanske inte den roligaste aktiviteten. Men ibland är det faktiskt nödvändigt. Ett byte från gamla, billiga däck till högkvalitativa däck kan göra en enorm skillnad, både för körupplevelsen och säkerheten. Läs vidare för att lära dig mer om däck och när det är dags för ett däckbyte.

 

När är det dags att byta däck?

Det kanske vanligaste däckbytet sker när vädret skiftar från höst till vinter, och vinter till vår. 

Byte mellan vinter- och sommardäck måste nämligen ske under särskilda perioder varje år. För vinterdäck är det senast den 1 december som gäller, för sommardäck den 1 april. 

Vinterdäck ökar säkerheten när du är ute och kör på hala vintervägar. Vid punktering kan däck vanligen lagas så du slipper köpa ett helt nytt. Men ibland är däcken så pass slitna eller förstörda att ett nytt däck är att rekommendera.

 

silver mercedes benz wheel with tire

 

Förvaring av däck

För den som bor i en liten lägenhet eller av andra anledningar har begränsat med förvaringsutrymme kan förvaring av bildäcken vara en riktig utmaning. De är troligen svåra att matcha med vardagsrumsinredningen, eller få att smälta in i sovrummets harmoniska känsla. 

Det är därför tur att det finns däckhotell. Däckhotell erbjuder förvaring av dina sommar- respektive vinterdäck. Kostnaden för att ha dina däck i Tyresö eller någon annanstans hos ett däckhotell är ofta låga. Det kan därmed vara en bra lösning för den som har begränsat med utrymme hemma, även om ekonomin är något ansträngd.