lastpallar

Frakta gods med lastpallar

Frakta gods med lastpallar

De flesta har sett lastpallar, även om man inte vet vad de heter. Det är en konstruktion, oftast av trä, som man kan packa precis vad man vill på och sedan förflytta med en truck av något slag. Lastpallar är så pass vanliga att man använder dem över hela jordklotet, och det finns ett visst mått som de flesta pallar är tillverkade i. Nämligen 80 cm gånger 120 cm. Lastbilar är oftast tillverkade efter att få plats med ett precist antal pallar efter de måtten.

Truckar av alla de slag har gafflar som även de är anpassade för att passa med måtten på lastpallar. Och det kan därför bli en utmaning när det kommer pallar som har andra mått än de vanliga. Man kan även träffa på lastpallar som är tillverkade i plast, som det ofta lastas drycker på. Även andra material som metall eller wellpapp finns. Sist men inte minst kan man ha lastpallar som är engångspallar eller de som går att sälja vidare som begagnade pallar.

 

Tillbehör och lagring av pallar

Eftersom lastpallar är så pass vanliga har man tänkt ut ett flertal olika tillbehör till dem. Allt för att det ska bli ännu bättre och säkrare att frakta godset. Med en rulle sträckplast kan man vira runt godset på pallen så att den sitter säkrare. Det finns även pallkragar som man kan fästa för att inget ska trilla av, samma pallkragar som blivit mycket populära att använda i trädgårdsland och för annan typ av odling.

Man kan även hitta burar som passar för pallar, och som går att lasta med ganska lite gods. Dessutom finns det pallställ, som är en lagringshylla för pallar. Där kan man ställa upp pallar så att de blir hyllor för det gods som de har på sig. Ett mycket smidigt sätt för lagring av pallar där man använder truckar.