bilverkstad

Jämför bilverkstädernas priser

Jämför bilverkstädernas priser

Det är inte alltid så kul att äga en bil. Som när man för femte gången kör runt kvarteret i jakt på en parkeringsplats efter en stressig dag på jobbet. Eller när en varningslampa plötsligt börjar blinka när man ska på långweekend i fjällen. Samma sak är det när första snön kommer och man ännu inte hunnit byta till vinterdäck. Då är det enkelt att ta första bästa bilverkstad för att få problemet löst så fort som möjligt. Gör man så får man oftast betala hutlöst mycket och då känns det verkligen inte särskilt kul att äga en bil. 

 

Högst timpris är inte alltid högst slutpris

Ett enkelt sätt att hitta en bra bilverkstad med relevanta priser är att göra en enkel sökning på nätet och där jämföra de olika priserna. Oftast delar de med sig av prisuppgifter och erbjudanden på sina hemsidor eller så kan man enkelt via ett formulär skicka en förfrågan. Det är inte alltid man vet vad som är fel med bilen och då måste man ta reda på vilken timkostnad verkstaden tar. Men högst timpris behöver inte betyda dyrast bilverkstad. Det kanske är en erfaren mekaniker med moderna hjälpmedel som snabbt kan åtgärda det som är fel med bilen. 

 

Lämna kontaktuppgifter så att mekanikern lätt kan nå er

När man lämnar in sin bil på bilverkstad Gröndal ska man inte glömma att lämna namn, telefonnummer och gärna mailadress så att man lätt kan nås om det skulle uppstå frågor. Speciellt om det är en större reparation på en lite äldre bil. Kanske är felet mer komplicerat och dyrt att åtgärda. Då är det bra om mekanikern kan ringa om alternativa lösningar eller fråga om de ska avbryta reparationen. Glöm heller inte att få ett inlämningskvitto och en orderbekräftelse då ni lämnar in bilen samt ett datum då den ska vara klar.