motor - bilvård - bilrekond

Bilvård - för att din bil ska hålla längre

Bilvård - för att din bil ska hålla längre

Bilar är stora investeringar och när man köper en ny bil vill man gärna att den ska fungera så länge som möjligt samt hålla sig fin. Ju bättre hand man tar om sin bil, ju finare kommer den hålla sig. Genom att ta hand om bilen och ge den bilvård då och då, kommer du få en bil som ger dig många härliga stunder och resor. 

Med bilvård menas olika typer av insatser för att ta hand om bilen. Det kan vara både utvändigt såväl som invändigt. Det är lika viktigt att ta hand om sin bils insida som utsida. Utsidan blir utsatt för mer, både av väder och vind men också andra yttre påfrestningar som vi har svårt att påverka. 

Att få en bildörr uppslagen på sin bil kan ge stora skador. Detta kan senare generera i rostskador om man inte ser till att få det åtgärdat direkt när det har skett. Lämna in din bil för bilvård om du fått skador på den, så undviker du det.

 

Vårda bilen

Med bilvård menas olika typer av rengöringar och lackeringar. Har man fått ett stenskott kan det åtgärdas med olika hjälpmedel. Att tvätta bilen är också viktigt, men även det efterarbete som görs efter en tvätt. Att använda exempelvis ett lackskydd på bilen hjälper till att hålla din bils lack hel och fräsch i flera år. 

Om man inte har lust att vaxa sin bil och gno i timmar kan man istället göra en lackförsegling. Det vårdar bilen på ett bra sätt och behöver inte göras lika ofta som en mer traditionell vaxning. 

Alla är vi inte bilmänniskor som tycker om att putsa och feja med bilen. Lämna då in din bil istället. Låt en firma specialiserad inom bilvård ta hand om bilen och göra den fin åt dig; https://www.team1.se/ till exempel.