bilservice

När ska bilen på service?

När ska bilen på service?

Hur vet man egentligen när det är dags att lämna in bilen för service? Att man ser till att bilen blir servad är viktigt, eftersom det då kan upptäckas eventuella fel eller brister som man då kan åtgärda. En bil behöver servas efter att den har gått ungefär tre tusen mil kan man säga. Det kan vara olika hur lång tid det tar för en person eller familj, att komma upp i dessa antal mil, men man brukar göra den rekommendationen att serva bilen en gång per år. Detta alltså oavsett ifall man har kommit upp i tre tusen mil eller inte. 

 

Vad ingår i en service?

Vad som ingår i en service är kontroll och genomgång av bilens alla elektroniska delar, motorn och diverse andra funktioner. Det gås igenom för att se hur bilens bromsar fungerar och om de eventuellt måste bytas. Elhissar, värmen i säten och alla mätare i bilen måste kollas så att de fungerar ordentligt. Om en av elhissarna är trasig så kan det vara bekvämt att få detta lagat, men det är ingenting som stör bilens funktion i övrigt. Däremot så behöver mätarna fungera, annars ser man varken hur snabbt man kör eller hur mycket bensin det finns kvar.

 

 

Bilmekaniker som utför bilservice

Letar ni efter någon som kan utföra en bilservice i Tyresö så är http://sweaautoservice.se/ ett av dessa företag som gör detta åt sina kunder. En service av bilen ska antecknas i serviceboken, och en sådan bok ska finnas i alla bilar så att nästa eventuella ägare kan se att service är gjord på bilen tidigare. Det är viktigt att ha en komplett och ifylld servicebok för att garantin ska fortsätta att gälla. Genom en service får man reda på eventuella fel och kan då åtgärda dessa innan det blir ett större haveri av det hela.